Winterbanden of All season banden

 

Moet ik winterbanden of juist all season banden aanschaffen? Wij horen het vaak. Graag adviseren wij u over de do’s en don’ts.

Welke band u ook kiest, we zorgen dat u veilig de weg op gaat!

 

Welke band?

Er is een uitgebreid assortiment banden ontwikkeld. Zomer-, winter- en all season banden. Iedere autorijder heeft een andere rijstijl en stelt ook andere eisen aan zijn/haar banden. Zo zal de ene automobilist de eigenschappen op natte wegen belangrijker vinden dan die bij hoge snelheden.

 

Wat zijn de verschillen:

De winterband is het meest geschikt voor de winter, u rijdt veilig op gladde wegen en door sneeuw. Door meer grip op de weg bij temperaturen onder de zeven graden. De all season band heeft minder inkepingen dan de winterband. Dus minder grip bij gladde omstandigheden. Gaat u op wintersport? We adviseren u graag!

Bedenk dat de all season band een middenweg is tussen een zomer- en winterband. Per saldo gaan ze niet langer mee dan zomer- en winterbanden samen. Rijdt u minder dan 10.000 km per jaar en rijdt u weinig tot niet in extreme winterse omstandigheden, dan kunt u prima kiezen voor all season banden. Het bespaart u de jaarlijkse kosten voor bandenwissel en opslag.

Gaat u voor 100% veilig, u rijdt meer dan 10.000 km per jaar en/of u gaat regelmatig naar het buitenland in de winter, dan raden we aan te kiezen voor winterbanden.

 

Wanneer kiest u voor een all season band?

  • Als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt;
  • Als je niet in extreme winterse omstandigheden hoeft te rijden;
  • Als je voornamelijk in Nederland rijdt;
  • Als je wilt besparen op kosten voor bandenwissel en opslag.

Wanneer kiest u voor een winterband?

  • Als je veel rijdt;
  • Als je in winterse omstandigheden op de meest veilige manier wilt rijden;
  • Als je winterbanden nodig hebt voor wintersportgebieden.

 

Assortiment

Welke band u ook kiest, onze Merkspecialisten hebben altijd een ruime voorraad. Ook hebben ze een plek voor uw zomerbanden. Bij de zomer- en winterwissel controleren we altijd even de bandenspanning en de conditie van de banden. Rijdt u op all season banden? Kom dan regelmatig zelf even langs. Bij hogere (zomerse)temperaturen zullen deze banden sneller slijten.

 

Rijgedrag

Welke band u het beste kan kiezen hangt dus af van uw rijgedrag. 

Twijfelt u welke banden geschikt zijn voor uw auto? Wij adviseren u graag. Geef ons eenvoudig uw kenteken door, dan ontvangt u van ons de juiste bandenmaat en de mogelijkheden.

 

Contact

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0523 264 456 info@autoveurink.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 0523 264 456

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×